top of page

7.9. PöU - Lippo 2-0 (3-2, 5-3)

Kuva: Timo Kesti

Pöytyän Urheilijat varmisti lauantaina säilymisensä naisten Superpesiksessä, kun joukkue voitti Kumilan Kymppi- Katto Areenalla kolmannen kerran Oulun Lipon lukemin 2-0 (3-2, 5-3). Tämä tarkoittaa sitä, että Kumilassa nähdään Superpesistä myös ensi vuonna.

Pöytyän ykköspalkittu Julia Ruoho oli helpottunut viimeisen pelin jälkeen.

  • Lippo pelasi nyt ottelusarjan parhaan pelinsä. Pystyimme ensimmäisellä jaksolla puolustamaan johtoa ja toisella nousemaan takaa-ajoasemasta voittoon. Mielestäni se osoittaa tämän joukkueen kovuuden. Sarjapaikan säilyminen on iso helpotus. Tässä on eletty viikko kerrallaan ja se on ollut välillä vaikeaakin, mutta pidimme itsemme kasassa ja palkinto on nyt tässä, Ruoho tuumi.

Pöytyän pelinjohtaja Mika Lehto oli tyytyväinen joukkueen loppukauteen.

  • Säilyminen oli minimitavoite ja siihen päästiin. Onneksi pelasimme nyt syksyllä parhaat pelit. Hamina-sarja pystyttiin kääntämään viidennessä pelissä. Tässä sarjassa olimme ennakkosuosikkeja ja varsinkin kahdessa ensimmäisessä pelissä meidän vakuuttava ulkopelimme teki suurimman eron joukkueiden välille. Lippo oli tähän peliin keksinyt keinot puolustuksen murtamiseen, mutta onneksi juoksut jäivät tekemättä. Kausi on ollut vaikea, varsinkin keskikesällä olimme syvällä suossa. Onneksi peli parani koko ajan ja aloimme luottamaan siihen, Lehto summasi.

Pöytyä aloitti kolmannen osaottelun vahvasti, kun se teki kärkietenijöidensä avulla kaksi juoksua. Ottelun avausjuoksu nähtiin Julia Ruohon kolmospuolen lyönnillä, jolla Sanni Kyläpekka pinkoi kotiin. Maria Sveholmin kolmospuolen sivalluksella Minttu Reunanen ehti puolestaan kotipesään. Lippo nousi peliin mukaan toisessa vuorossa, kun se iski 2-1-kavennuksen välilyönnillä. Pöytyän toinen lyöntivuoro jäi lyhyeksi ja tehottomaksi. Kolmannessa vuoroparissa punavalkoinen kotijoukkue onnistui jälleen, kun Ruohon kakkossaumalyönnillä Kyläpekka riensi Pöytyän kahden juoksun johtoon. Tämän jälkeen sisäpeli muuttui tukkoisemmaksi. Oululaiset pitivät pirteällä esityksellään kotiyleisöä jännityksessä, kun Lippo teki 3-2-juoksun kolmannessa vuoroparissa. Pöytyän osalta viimeinen hyökkäys jäi vaisuksi. Vierasjoukkueella oli päätösvuorossa mahdollisuus tasoitukseen, mutta Pöytyän ulkokenttä piti sitkeästi pintansa ja punavalkoiset kuittasivat jaksovoiton.

Tauon jälkeen Lippo yllätti kotijoukkueen rajulla ensimmäisellä sisävuorollaan, kun vierailijat iskivät peräti kolme juoksua Pöytyän ulkokentän osittain avittaessa omilla pallon pomputteluillaan. Pöytyä ei oululaisten väkevää hyökkäystä säikähtänyt, vaan vastasi omalla sisävuorollaan. Kotijoukkue nousi kertarysäyksellä tasoihin 3-3:een. 613 hengen kotiyleisö räjähti huutoon, kun Ruohon lyönti sujahti takakentältä kolmospuolelta läpi kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti, ne kotiin toivat Sini Haataja sekä Minttu Reunanen. Hurmos kantoi Pöytyän myös johtoon, kun Fanni Tuurin lyönti ui kakkospuolelle väliin ja Ruoho rynnisti kotiin. Lippo pystyi toisessa vuorossa lyömään painetta ulkokentälle, mutta puolustus selvitti sen ilman takaiskuja. Pöytyän sisäpeli oli tasoittavalla puolestaan vaisua. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä tylsytti ensin vieraiden hyökkäyksen ja iski tasoittavalla  sitkeän vääntämisen jälkeen yhden juoksun ja siirtyi 5-3-johtoon, kun Lydia Eskola juoksi kotiin Viivi Seppälän ykkösrajanäpillä. Päätösvuorossa Pöytyä ei antanut oululaisille enää mitään mahdollisuuksia ja kotijoukkue pääsi juhlimaan säilymistä sekä kauden päätöstä.

  • Jere Hellsten


Kuvat: Timo Kesti

Likimain laitonta peliä

bottom of page