top of page

25.7. PöU - SMJ 0-2 (0-7, 0-5)

Kuva: Timo Kesti

Kumilan sateisen harmaa torstai-ilta oli Pöytyän Superpesisnaisille todella synkkä, kun kotijoukkue sai vieraakseen sarjassa kolmantena olevan Seinäjoen Maila-Jussit. Pohjalaiset hallitsivat peliä täydellisesti alusta loppuun varmalla tekemisellä ja joukkueiden välinen ero repsahti isoksi. Pöytyän kompastuskivi oli jälleen kerran kangerrellut sisäpeli. Aseeton Pöytyä ei tehnyt koko ottelussa yhtään juoksua ja etenijä saatiin kolmospesällekin vain vaivaiset kolme kertaa. Maila-Jussit vei täyden pistepotin Kumilan kentältä tylysti jaksolukemin 0-2 (0-7, 0-5). Pöytyän pelinjohtaja Mika Lehdolla oli vaikeuksia löytää sanoja harmituksen keskellä.

  • Vastustaja oli paljon parempi ja meillä ei onnistunut oikein mikään, Lehto kiteytti lyhyesti.

Pöytyän parhaana palkittu Fanni Tuuri oli myös luonnollisesti todella pettynyt.

  • Joukkueen pelistä ei jäänyt oikein mitään mieleen, jos annamme ulkopelissä kaikki juoksut räpylästä ja sisäpelissä ei saada tilanteita, niin eipä sillä voittoa tule, totesi Tuuri.


Seinäjoki aloitti vahvasti heti ensimmäisessä vuorossa, kun joukkue iski pitkän pyörityksen aikana kaksi juoksua kakkospuolen välilyönneillä. Pöytyän punavalkoisten sisäpelin ainoat pienet valonpilkahdukset osuivat avausvuoroon ja kahteen kolmostilanteeseen, mutta ne eivät juoksuja tuottaneet. Tämän jälkeen Pöytyän lyöntipeli oli kuin väkinäistä tervanjuontia, josta ilo ja onnistumiset puuttuivat täysin. Seinäjoki nakutti vaivattomasti tilanteita sekä juoksuja tasaisella tahdilla välilyöntien, sekä osin kotijoukkueen virheiden avittamana. Vierailta tahtipuikkoa heilutti pelissä viisi juoksua lyönyt Aino-Kaisa Mantere.


Tauko ei tuonut helpotusta Pöytyän sisäpelin ongelmiin, vaan kotijoukkue hakkasi päätään Maila-Jussien ulkopelin muuriin, joka teki tehokkaasti paloja. Vierailijat menivät heti alkumetreillä jälleen karkumatkalle. Pöytyän punavalkoisilla oli jakson aikana vaikeuksia saada etenijää edes kakkospesälle, Seinäjoki jyskytti juoksuja taululle jokaisessa sisävuorossaan. Kolmannessa vuorossa Pöytyälle avautui kotiutuspaikka harhaheiton vauhdittamana, mutta sekään ei sisäpelin lukkoa avannut ja punavalkoiset jäivät jälleen nollille. 

Pöytyä on edelleen sarjassa sijalla 12, eli viimeisenä. Matkaa 10. sijaan ja sarjapaikan suoraan säilyttämiseen on kolme pistettä, Pöytyän osalta runkosarjaa on jäljellä vielä kolme ottelua, Seuraava ottelu tulee nopeasti, kun Pöytyä kohtaa sunnuntaina 28.7. Helsingissä sarjassa yhdeksäntenä olevan Roihuttaret, joka on pöytyäläisten päävastustaja. Tiistaina 30.7. kello 18.00 Kumilassa vierailee Rauman Fera.

  • Jere Hellsten


Kuvat: Timo Kesti

Likimain laitonta peliä

bottom of page