top of page

18.8. Hamina - PöU 0-1 (2-3, 3-3)

Pöytyä oli sunnuntaina Haminan Vallikentällä pakkovoiton edessä putoamiskarsinnan neljännessä osaottelussa. Tappio olisi pudottanut Pöytyän ensi kaudeksi Ykköspesikseen, mutta joukkue selvitti painetilanteen tiukkojen marginaalien ottelussa ja kamppailu kääntyi Pöytyän eduksi jaksoin 0-1 (2-3, 3-3).

•  Tämä oli meille tulos tai ulos-peli, joka olisi voinut tilastojenkin perusteella voinut päättyä kumman tahansa voittoon. Erot joukkueiden välillä ovat todella pienet, se on päivästä kiinni kummalle peli kääntyy, nyt me olimme edellä, Pöytyän pelinjohtaja Mika Lehto puntaroi.

Tämä tulos tarkoittaa sitä, että ottelusarja ratkeaa Kumilassa viidennessä osaottelussa lauantaina 24.8. Panokset kamppailussa ovat todella isot, sillä tuon pelin häviäjä putoaa ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmas ja voittaja jatkaa karsintoja Ykköspesiksen kakkosta vastaan.

Sunnuntain avausjakson kärkeen Pöytyän punavalkoiset siirtyivät johtoon, kun Sini Haataja spurttasi Essi Ilmasen välilyönnillä kotipesään. Ensimmäisellä jaksolla ulkopelit onnistuivat hyvin tylsyttämään sisäpelien metkuja. Toisessa vuoroparissa Hamina sai luotua ensimmäisen painostuksensa ja lukemat tasoittuivat 1-1:een. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä meni uudelleen johtoon, kun Julia Ruohon lyönti upposi koppareiden eteen ja Sanni Kyläpekka riensi kotiin. Punavalkoiset onnistuivat vuorossa vielä toistamiseen, kun Maria Sveholmin saumalyönnillä keskelle kenttää kotipesään ehti Ruoho. Hamina loihti päätösvuorossa painostuksen kotiutustilanteilla. Kotijoukkue kavensi eron yhteen juoksuun ja haki vielä tasoitusta, mutta Pöytyän ulkopeli taisteli urhoollisesti ja kuittasi jaksovoiton nimiinsä.

Tauon jälkeen Pöytyän ulkopelissä oli nähtävissä hermostuneisuutta, kun pallo pomppi räpylöissä. Hamina siirtyi avausvuorossa 1-0-johtoon polttolinjaan lyödyllä hermopallolla. Pöytyä ei onnistunut tasoittavallaan juoksunteossa. Kotijoukkue meni kahden juoksun etumatkalle toisessa vuorossa, kun kopinnostolyönti tipahti kopparien eteen. Pöytyäläiset saivat omaan lyöntivuoroonsa lentävän lähdön, kun Fanni Tuuri tykitti ensimmäisenä lyöjänä pallon kakkospuolelta läpi aina valleille saakka ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Kunnarin jälkeen painostus tuotti tasoituksen 2-2:een, kun Ilmasen lyönti painui kopparille asti ja Emilia Helminen tikkasi kotipesään. Pöytyällä oli vuorossa paikkansa myös johtojuoksuun, mutta tulosta ei syntynyt. Hamina meni kolmannessa vuorossa jälleen johtoon, tällä kertaa kotiutuslyönti kimpoili ihmeellisesti pöytyäläisten polttolinjassa. Tasoittavalla vierasjoukkue pystyi rakentamaan pari kolmostilannetta, mutta juoksua ei nähty. Päätösvuorossa Pöytyän ulkopeli oli rautaa, eikä Hamina saanut etenijää edes kakkospesälle. Pelin ratkaisu kääntyi loppuhetkillä punavalkoisten eduksi, kun kotijoukkueen polttoheitto karkasi kakkospesältä pahasti ohi ja Haataja livisti Pöytyän arvokkaaseen voittoon.

• Oli todella jännittävä ottelu, joka olisi voinut päättyä miten tahansa. Latauduimme otteluun hyvin, tämä oli meille tulos tai ulos- tyyppinen tilanne ja nyt tuli hyvä tulos, totesi kakkospuolen kunnarin arvoisesti puhkonut Fanni Tuuri.